15 vinkkiä rahoitusprosessiin

1. Kun tarve ilmenee, perehdy ensiksi yrityksen nykytilaan ja mieti miten hankittava asia / rahoitus muuttaa tulevaisuudessa yrityksen tilannetta.

2. Hanki kirjanpitäjältä viimeisin tilinpäätös ja kuluvan vuoden kirjanpitoajo.

3. Tee / päivitä yrityksen liiketoimintasuunnitelma. Muista pitää rahoitettava hanke suunnitelman keskiössä!

4. Tee budjetti seuraavalle 3 vuodelle. Huomioi hankittavan rahoituksen kustannukset!

5. Selvitä millaisia vaihtoehtoja rahoitukselle on tällä hetkellä markkinoilla.

6. Ole yhteydessä rahoittajiin. Pyri saamaan heti yrityksesi asiaa eteenpäin vievä yhteyshenkilö, jolle voit lähettää kaiken tarvittavan tiedon heti alussa.

7. Sovi neuvotteluaika useamman rahoittajan kanssa. Samoilla tiedoilla on helppo hakea rahoitusta useammalta taholta, ja et ole yhden toimijan armoilla.

8. Valmistaudu neuvotteluun hyvin. Ole valmis myymään yrityksesi ja hanke rahoittajan edustajalle. Tee lyhyt powerpoint-esitys tukemaan tätä.

9. Neuvottelutilanteessa ole itsevarma ja puhu positiivisesti yrityksestäsi. Varmista neuvottelun päättyessä millaisella aikataululla prosessi kulkee rahoittajan puolella.

10. Pyydä rahoitustarjoukset aina kirjallisena.

11. Vertaile rauhassa tarjouksia, laske auki kuluja, huomioi myös erilaisten maksuohjelmien ja vakuusvaateiden vaikutus yrityksen toimintaan.

12. Kun sopiva tarjous om löytynyt, ole yhteydessä rahoittajaan ja varmista millaisella aikataululla laina on mahdollista saada ja mitä muita asiakirjoja allekirjoitustilaisuuteen tarvitaan.

13. Ota lainatarjous kirjallisena mukaan allekirjoitustilaisuuteen, jotta voit vielä verrata, että ehdot ovat samat tarjouksessa sekä allekirjoitettavassa lainassa.

14. Kun varat ovat tilillä, käytä ne siihen kohteeseen johon ne on tarkoitettu. (Tässä kohtaa saattaa tulla yritykselle esimerkiksi yllättäviä isoja menoja, ja kiusaus käyttää varoja laskujen maksuun voi olla suuri. Rahoittajalla on kuitenkin oikeus tarkistaa mihin varoja on käytetty, joten suosittelen käyttämään varat aina siihen kohteeseen mihin rahoitusta on alunperin haettu.)

15. Mieti kuinka paljon hyötyä rahoituskonsultista voisi olla yrityksellesi tämän prosessin eri vaiheissa.

Rahoitusyritykselle.fi tekee dokumentit, joiden avulla saat myytyä yrityksesi rahoittajan edustajille ja joiden avulla pystyt kilpailuttamaan rahoituksen kaikkien rahalaitosten kesken helposti ja nopeasti. Autamme yritystäsi löytämään sopivan rahoitusratkaisun ja annamme neuvoja koko prosessin ajan laina-asiakirjojen allekirjoittamiseen asti.

Rahoitusyritykselle.fi logo

Opastamme yrityksiä sopivan rahoituksen löytämisessä ja teemme rahoituksen kilpailutuksen helpoksi. Meidän missiona on antaa pk-yrityksille mahdollisuus saada rahoitusta erilaisiin hankkeisiin ja niin että rahoitus on yrityksille edullinen. Meiltä saat sekä neuvontaa rahoitusprosessin eri vaiheissa että kaikki rahoituksen hakemiseen ja kilpailuttamiseen tarvittavat dokumentit. Tutustu palveluihimme.

Rahoitusyritykselle.fi
Y-tunnus 2840743-5
Puh. 050 475 4543
Email info(ät)rahoitusyritykselle.fi